Refit Koopmans 43 ‘Raja’

Een volledige refit van de tweedehands gekochte Koopmans 43 ‘ Raja’ gaat ervoor zorgen dat het zeiljacht weer ‘als nieuw’ bij ons de werf uit rolt. Volledig naar de wensen van de nieuwe eigenaar met ook aan het interieur de nodige aanpassingen. Benieuwd naar onze uiteenlopende refit mogelijkheden? Neem contact op voor een vrijblijvend intakegesprek!

Tweedehands Koopmans 43 als nieuw na refit 

De Koopmans 43 ‘Raja’ is bij Hutting Yachts gekomen voor een grote refit klus aan zowel het in- als exterieur. Het zeiljacht is letterlijk van top tot teen onder handen genomen: van nieuwe tuigage, het spuiten van de mast tot het inbouwen van een boegschroef.

Samengevat zijn de volgende werkzaamheden uitgevoerd aan het exterieur: het teakdek is verwijderd, het onderwaterschip, opbouw en dek zijn gestraald en opnieuw opgebouwd met epoxy. Daarna zijn het dek en de opbouw geplamuurd en opnieuw gespoten in onze favoriete kleur, namelijk: Hutting-white. Vervolgens is de gehele romp geschuurd en gespoten en is er een ‘flexit-teek’ opgekomen.

Ook is het zeiljacht voorzien van nieuw dekbeslag zoals de lieren, een nieuwe overloop, karren en blokken, dek-ventilatoren, ledverlichting en de nieuwe Raymarine apparatuur is gemonteerd. Er zijn nieuwe dekluiken en patrijspoorten gemonteerd. Ook is er een nieuwe boegschroef gemonteerd incl. een nieuwe maxprop. Alle techniek is binnen herzien en waar nodig aangepast, zo is er een nieuwe boiler gemonteerd, zijn alle oude water- en brandstof leidingen vervangen en is de motor voorzien van een groot onderhoud.

Om het geheel af te maken, is ook de tuigage compleet onder handen genomen. Alles is opnieuw gespoten, het staand en lopend wand zijn vervangen, giek, spi-bomen en neerhouder zijn gespoten en alles is nagelopen en gecontroleerd op een goede en veilige werking. Kortom: de Koopmans Raya is letterlijk van top tot teen gerefit!

Nu is het wachten nog op 4 dichte patrijspoorten waarna het schip klaar is voor een nieuw leven!

Benieuwd naar onze refit mogelijkheden? Lees hier meer of vraag hier meer informatie op.

    Blijf op de hoogte: