Hutting 46

Introductie

Van veraf herken je de befaamde Hutting-lijn. Robuust en solide, maar toch elegant met kenmerkende klassieke lijnen. De Hutting 46 Explorer; de ideale langeafstandscruiser exclusief gebouwd naar jouw stijl.

 

Enthousiast? Plan hier een bezichtiging op de werf en stap aan boord.

ONTWORPEN VOOR ULTIEME PRESTATIES

De Hutting 46 Explorer is ontworpen door Van Oossanen naval architects, specialisten in hydrodynamica en het ontwerpen van zeiljachten met specifieke prestatie eisen. Met hun expertise hebben ze diverse zeiljachten ontworpen voor prestigieuze wedstrijden zoals de America’s Cup.

 

Het ontwerp omvat twee soorten bulb kielvarianten: een korte variant met vleugels, resulterend in een totale diepgang van 1.9 meter, en een langere versie zonder vleugels, wat resulteert in een totale diepgang van 2.4 meter; beide varianten behalen bijna identieke prestaties.

 

De bulb-dimensies worden nauwkeurig berekend met behulp van CFD; ‘computational fluid dynamics technology’ (numerieke stromingsleer). Bovendien biedt de uitschuifbare boegspriet de flexibiliteit om een Code zero of Helix in te zetten, waardoor optimale afstelmogelijkheden in alle weersomstandigheden worden gegarandeerd, met aandacht voor veiligheid, controle, snelheid en optimale zeilprestaties.

Hutting explorer yacht drawing

Twee Kielvarianten

Het ontwerp biedt twee kielsoorten om aan elke behoefte van de langeafstandszeezeiler te voldoen:

  • Korte kiel met winglets en trimtab om de prestaties onder alle omstandigheden af te stemmen. Totale diepgang van 1,9 meter
  • Lange kiel zonder winglets, met een totale diepgang van 2,4 meter

Optimalisatie van het zeilplan door VPP-berekeningen

Het zeilplan is geoptimaliseerd met behulp van een Velocity Prediction Program (VPP), een tool die de prestaties van het zeiljacht berekent bij verschillende windsterktes en koersen. De prestaties van de Hutting 46 worden geïllustreerd in het polair diagram. De cijfers aan de rechterkant tonen de prestaties voor zowel de ondiepe kiel (1,90 meter diepgang, met trimtab en winglets) als de diepe kielvariant (2,4 meter diepgang), waarbij de prestaties bijna identiek zijn.

Het hoogste veiligheidsniveau

Alle beslissingen zijn zorgvuldig genomen om het hoogste veiligheidsniveau te waarborgen, een cruciaal aspect waar onze Hutting-zeiljachten om bekend staan. Zo is de aluminium rompconstructie zorgvuldig ontworpen, waarbij de kiel volledig in de rompstructuur is geïntegreerd, in tegenstelling tot een aparte montage methode die vaak gebruikt wordt bij serie-productie-jachten. Dit ontwerp verbetert de stabiliteit en het comfort tijdens het zeilen en biedt het ultieme gevoel van veiligheid en zekerheid door een geïntegreerde aluminium kiel- en rompconstructie.

Interieur

Of je nu een klassiek, modern, huiselijk, praktisch of sportief interieur wenst, als solozeilers of met het hele gezin wilt zeilen. We bieden een volledig personaliseerbaar interieur, waarmee je de indeling, materialen en kleuren naar wens kunt bepalen. Ons zeer ervaren team van vakmensen gebruikt hoogwaardige materialen, uiterste precisie en hun deskundigheid om jouw visie tot leven te brengen bij de bouw van jouw Hutting 46. Het resultaat is een uniek en exclusief zeiljacht.

 

Veiligheid en comfort staan voorop, met onze wereldwijde erkenning voor hoge veiligheidsniveaus en een veilige grip overal op het jacht, naadloos geïntegreerd met oog voor design. Vorm volgt functie; met slimme opbergruimtes en een comfortabele stahoogte van 2.00 meter, garanderen wij jouw ultieme thuis op het water.

Specificaties

Ontwerp Van Oossanen
Materiaal Aluminium
Lengte 13.90 m
Breedte 4.20 m
Diepgang 2.30m

Waterverplaatsing 14.50 ton
Ballast 4500 kg lood
Zeilen 103.8 m²
Water Tank 2 x 300 liter
Brandstof Tank 500 liter

proces

Allereerst brengen we het beeld van jouw ideale zeiljacht in kaart, waarna we een gepersonaliseerd plan opstellen. Met onze jarenlange ervaring en de inzichten van Hutting-zeilers kunnen we je adviseren in de te nemen beslissingen.

 

Op de tekentafel wordt het zeiljacht tot in de detail ontwikkeld waarbij Van Oossane Naval Architects ervoor zorgt dat het zeiljacht voldoet aan jouw wensen.

 

De aluminium romp wordt vervaardigd door onze gespecialiseerde leverancier, onder streng toezicht en kwaliteitscontrole van ons team. Bij aankomst op de werf zorgt ons bekwame team voor de gerenommeerde Hutting-kwaliteit. De bouwtijd van de Hutting 46 bedraagt ongeveer 12-14 maanden, waarbij we je wekelijks op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

 

Na de terwaterlating krijgt je als nieuwste lid van de vloot een ligplaats in onze haven voor de eerste weken. Zo hebben we alle tijd om je vertrouwd te maken met alle mogelijkheden van je gloednieuwe zeiljacht

 

Wat volgt is ultieme vrijheid. Maar maak je geen zorgen: als nieuw lid van de ‘Hutting Family’ reikt onze wereldwijde service zo ver als je besluit te varen.

 

Benieuwd hoe zo’n proces eruit ziet? Bekijk hier het logboek van het bouwproces van de eerst gebouwde Hutting 46 ‘Fier’.

meer informatie

Stap aan boord en ontdek de Hutting 46 Explorer zelf. Ontmoet onze ambachtslieden en verken de eindeloze mogelijkheden om jouw ideale zeiljacht te creëren, door onze vloot te bekijken in de haven van Hutting Yachts.

 

Ontdek onze exclusieve aluminium zeiljachten en plan een bezichtiging in op onze jachtwerf in Makkum.

tjerk

    Blijf op de hoogte: