Explorer zeiljacht: Hutting 54 “Polaris”

De Hutting 54 ‘Polaris’ is een custom-built Hutting zeiljacht wat speciaal ontworpen en gemaakt is voor de extreme reisbestemmingen van de klant.

Maandenlang het zeiljacht in het ijs vast vriezen voor de kust van Groenland, is daar één van. Al vele jaren achtereen zijn de eigenaren op reis met hun Polaris, zeilend in gebieden als Disko bay in Groenland, Newfoundland Islands in Canada en IJslandse wateren.

Om die reden is bij het ontwerpen van het jacht extra aandacht besteed aan zowel het interieur als het exterieur om de reis en het verblijf zo veilig en comfortabel mogelijk te maken.

Voor het exterieur van de Polaris is gekozen voor een romp van kaal aluminium, een verflaag is bij het door ons gekozen aluminium niet nodig.

Daarnaast beschikt de Polaris over extra grote opslagcapaciteiten voor levensmiddelen, water en brandstof. Zo beschikt het zeiljacht o.a. over een tankcapaciteit van ca. 3000L Diesel. 70mm melamine isolatiemateriaal en een dubbel verwarmingssysteem is gebruikt om een behaaglijk verblijf te garanderen ook bij temperaturen van -40 graden Celsius.

 

Verder heeft deze explorer zeilboot een lichtgewicht interieur met een ruimtelijke en lichte deksalon waardoor gemakkelijk van binnenuit gevaren kan worden. Ook voor het optimaliseren van de zeilkwaliteiten is het gunstig een lichtgewicht interieur te hebben.

Voor 12 jaar is fam. Haferkamp op reis geweest met hun explorer zeiljacht ‘Polaris’. Tijdens hun periode ‘ in het ijs’ in Groenland hebben ze geregeld contact gehad met de plaatselijke inuït bevolking. Al deze reizen vormen een prachtig, inspirerend en jaloersmakend blog vol verhalen en foto’s van hun reizen. Zeer zeker de moeite waard om te bekijken. Klik hier voor het reisblog.

In april 2017 heeft de aluminium romp van het explorer zeiljacht grote schade opgedaan veroorzaakt door een stalen zeilboot in Groenland. Deze schade is gerepareerd bij Hutting Yachts. Lees meer hierover door hier te klikken.

De Polaris wordt door professionals gezien als een voorbeeld van een perfecte lange-afstand cruiser. Klik hier voor reviews van de Polaris door: Morganscloud en Ocean Navigator.com.

“Hutting, builder of Polaris, has done an installation job on the day tank that is, like all the systems on the boat, a work of art”

MORGANS CLOUD, The Offshore Voyaging Reference Site

Neem ontact met ons op voor meer informatie over de Polaris en diens specificaties en de project mogelijkheden bij Hutting Yachts.

Specificaties

 • Design

  Dick Koopmans
 • Hull

  Alustar Aluminium
 • Lenght

  17.20m x 4.65m
 • Draught Centreboard

  1.50m / 3.20m
 • Weight Ballast

  10.2 ton
 • Displacement

  28 tons
 • Water Tanks

  1050 L
 • Fuel Tanks

  Circa 2700 L
 • Engine

  Perkins-Sabre Type M 135 96,2 Kw by 2600 rpm
 • Mast + Rigging

  all new (2019) check specifications in brochure
 • Energy System

  Partly renewed (2019) check specifications in brochure
 • Technical installation

  Partly renewed (2019) check specifications in brochure

Klik hier om vrijblijvend de brochure met specificaties aan te vragen.

  Blijf op de hoogte: