Hutting 54 “Polaris”

De Hutting 54 ‘Polaris’ is een custom-built Hutting jacht wat speciaal ontworpen en gemaakt is voor de extreme reisbestemmingen van de klant.

Maandenlang het jacht in het ijs vast vriezen voor de kust van Groenland, is daar één van. Al vele jaren achtereen zijn Martina en Michael Haferkamp op reis met hun Polaris, zeilend in gebieden als Discobay in Groenland, Newfoundland Islands in Canada en IJslandse wateren.

Om die reden is bij het ontwerpen van het jacht extra aandacht besteed aan zowel het interieur als het exterieur om de reis en het verblijf zo veilig en comfortabel mogelijk te maken.

Voor het exterieur van de Polaris is gekozen voor een romp van kaal aluminium, een verflaag is bij het door ons gekozen aluminium niet nodig.

Daarnaast beschikt de Polaris over extra grote opslagcapaciteiten voor levensmiddelen, water en brandstof. Zo beschikt het jacht o.a. over een tankcapaciteit van ca. 3000L Diesel. Speciaal isolatiemateriaal en een dubbel verwarmingssysteem is gebruikt om een behaaglijk verblijf te garanderen bij temperaturen van -40 graden Celsius.

Verder heeft het jacht een licht en open interieur ter compensatie van het donkere klimaat waarin ze meestal reizen en leven. De polaris heeft een deksalon waardoor gemakkelijk van binnenuit gevaren kan worden. Ook voor het optimaliseren van de zeilkwaliteiten is het gunstig een lichtgewicht interieur te hebben.

Voor 12 jaar zijn Martina en Michael op reis geweest met hun explorer zeiljacht ‘Polaris’. Tijdens hun periode ‘ in het ijs’ in Groenland hebben ze geregeld contact gehad met de plaatselijke inuït bevolking. Al deze reizen vormen een prachtig, inspirerend en jaloersmakend blog vol verhalen en foto’s van hun reizen. Zeer zeker de moeite waard om te bekijken. Klik hier voor het blog van Martina en Michael Haferkamp.

In april 2017 heeft de aluminium romp van het explorer zeiljacht grote schade opgedaan veroorzaakt door een vissersboot in Groenland. Deze schade wordt momenteel gerepareerd bij Hutting Yachts. Lees meer hierover door hier te klikken.

De Polaris wordt door professionals gezien als een voorbeeld van een perfecte lange-afstand cruiser. Klik hier voor reviews van de Polaris door: Morganscloud en Ocean Navigator.com.

“Hutting, builder of Polaris, has done an installation job on the day tank that is, like all the systems on the boat, a work of art”

MORGANS CLOUD, The Offshore Voyaging Reference Site

Voor meer informatie over de Polaris en de project mogelijkheden bij Hutting Yachts, neem dan contact met ons op.

Blijf op de hoogte: