Refit naar elektrisch of hybride zeiljacht

Wil je graag elektrisch of hybride gaan varen? En ben je benieuwd of jouw zeiljacht omgebouwd kan worden naar een hybride zeiljacht of zelfs volledig elektrisch? Wij helpen je graag verder. Samen met Stok-electric bieden wij volledig custom-made oplossingen voor het ombouwen van zeiljachten naar een elektrisch of hybride zeiljacht. Voor vrijwel elk zeiljacht hebben we een passende, custom-made oplossing: van 10kW tot 200kW. Maak je zeiljacht klaar voor de toekomst door een refit te combineren met het inbouwen van een elektrisch of hybride systeem. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek en lees hier meer over hoe we de 56ft Truly Classic ‘Elysium’ hybride hebben gemaakt.

Hybride zeilen: de toekomst?

Dieselmotoren zijn steeds minder gewild vanwege emissies en beperkingen. Hierdoor zijn steeds meer zeilers gemotiveerd om hun oude dieselmotoren in te ruilen voor een schoner en aantrekkelijker alternatief als elektrische en hybride systemen. Prachtige zeiljachten van 20 tot 30 jaar oud, kunnen we zo een volledig nieuw leven inblazen door ze een volledige refit te geven én om te bouwen tot hybride zeiljacht. Dit hebben we ook gedaan met de 56ft Truly Classic Hoek Design, Elysium. Bekijk hieronder de video van het project of lees hier meer over de voor- en nadelen van een hybride systeem.

Hoe gaat het in zijn werk?

1. Kennismaking en analyses

Allereerst gaan we in gesprek over de wensen: wat zijn je zeilbestemmingen en wat moet het zeiljacht in de toekomst kunnen doen. We vragen je bouwtekeningen op te sturen evenals specificaties van het huidige accu-en aandrijvingssysteem. Tot slot brengen we een fysiek bezoek aan het zeiljacht om diverse analyses door te voeren. Met al deze informatie ontwikkelen we een custom-made, passend systeem wat we verwerken, indien nodig, in een 3D model om de plaatsing van het systeem te optimaliseren. Uiteraard kunnen we hierin ook adviezen meenemen met betrekking tot de algehele refit en het ‘reisklaar’ maken van je zeiljacht.

2. Start de transformatie

Nadat het adviesplan akkoord is, starten we met de werkzaamheden. Zodra het zeiljacht de werf bereikt wordt de oude dieselmotor vervangen door een elektrische motor met optioneel een diesel generator en een accubak. Hierbij dragen we altijd zorg voor ons hoge kwaliteitslevel; alleen noodzakelijke interieuraanpassingen worden doorgevoerd met oog voor hergebruik en restwaarde van interieuronderdelen en besturingselektronica.

3. Proefvaarten & ready to go

Zodra alles is geïnstalleerd voeren we diverse testen uit om alles grondig te doorlopen. We gaan samen proefvaarten doen om je vertrouwd te maken met je hybride zeiljacht. Nadat we allemaal tevreden zijn, is je zeiljacht klaar voor de toekomst en mag je het officieel een elektrisch of hybride zeiljacht noemen. Uiteraard blijven we de maanden daarna op scherp staan om, indien noodzakelijk, op welke bestemming dan ook service en onderhoud uit te voeren aan je nieuwe systeem.

Meer informatie over hybride zeilen

Plan geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek in via de mail. Wij óf de mannen van STOK Electric zullen contact met je opnemen.

    Blijf op de hoogte: