Truly Classic “Elysium” wordt Hybride zeiljacht!

De 56ft Truly Classic (Hoek Design) “Elysium” wordt omgebouwd tot Hybride zeiljacht. Het her-motoriseren van het zeiljacht gaat samen met een refit van het exterieur en interieur.  Na realisatie is het zeiljacht klaar voor opnieuw een paar schitterende reizen die de eigenaren gepland hebben.

Hybride Zeiljacht

De elektrische voorstuwing van het zeiljacht wordt gevoed door een uitgebreid accu pakket. De accu’s worden geladen door een aangepaste walstroom aansluiting en tijdens de vaart door 2 generatoren en zonnepanelen.  Binnenkort publiceren we hier een blog over voor meer informatie.

Refit houtwerk exterieur

Tegelijkertijd is al het lakwerk van het exterieur verwijderd, zijn beschadigingen aangepakt en wordt alles opnieuw in de lak gezet. Het teakdek op het kajuit dak wordt vernieuwd.

Yachtpainting en antifouling

De gehele romp wordt geschuurd en gecheckt op beschadigingen. Waar nodig worden kleine reparaties uitgevoerd en wordt binnenkort de romp opnieuw gespoten en het onderwaterschip opnieuw in de antifouling gezet. De mast en giek worden opnieuw gespoten.

Hybride zeiljacht en klaar voor nieuw zeilavontuur!

Het hybride zeiljacht zal in het voorjaar van 2021 klaar zijn en weer diep glanzend te water gelaten worden: op naar de mooiste zeilreizen!

De eigenaren, Harry en Jill, zijn een Nederlands stel die hun zeildroom aan het realiseren zijn: full-time aan boord leven en werken en de wereld rond zeilen. De eerste stap werd in 2019 gezet, toen ze deze Truly Classic Hoek Design kochten in Lymington, UK. Ze zeilden vanuit Lymington, passeerden Dover, staken de Noordzee over naar Den Helder en vervolgens naar haar nieuwe thuishaven in Den Oever in Nederland. 

Lees meer over de 56ft Truly Classic “Elysium” op de website van de eigenaren door hier te klikken.

Blijf op de hoogte: