48ft Explorer Yacht “Tipsy Tuna”

Strakke lijnen, een sportieve uitstraling en gebouwd voor snelheid: het 48ft aluminium explorer zeiljacht de Tipsy Tuna. Met haar geringe diepgang (1.3m) en lichte bouw is het zeiljacht uitermate geschikt voor allround zeilreizen langs zowel de kustlijn als diepe oceaanpassages.

De Tipsy Tuna is volledig naar de wensen van de klant ontworpen door Naval Architect Guy Ribadeau-Dumas; een 100% custom-built zeiljacht. Met comfort en zeilprestaties als vereisten, heeft Guy Dumas perfect de vertaalslag weten te maken naar een uniek en eigenzinnig zeiljacht.

Het solide aluminium casco is gebouwd door scheepswerf Habekké in Volendam. Het projectmanagement en de betimmering van het interieur en exterieur zijn uitgevoerd door Hutting Yachts waarbij de tuigage en de carbon mast is geleverd door Axon.

Het zeiljacht is ontworpen met het maken van wereldreizen in het achterhoofd. Het ruimtelijke interieur past met het lichte eikenhout en de strakke, witlederen meubels perfect bij warmere klimaten. Twee ruime tweepersoons kooien met eigen natte cel bieden vier vaste slaapplaatsen. Iedere ruime is voorzien van airconditioning, verwarming en veel slimme opbergruimten. Maar ook faciliteiten als een wasmachine, koelkast met vriezer, elektrische kookplaat, ruime motorkamer en werkplaats, bieden het gewenste comfort tijdens maandenlange verblijven.

De Tipsy Tuna: een uniek custom-built aluminium zeiljacht, met haar unieke design niet te missen evenals haar crew die volledig gehuld gaan in “tipsy Tuna’ stijl. Vanaf Juli te vinden langs de Thaise kust.

Voor meer informatie over het project, de architect en de eindeloze custom-built mogelijkheden van Hutting Yachts kunt u contact met ons opnemen.

    Blijf op de hoogte: