Bouwproces Hutting 46 Explorer ‘Fier’

Bekijk het bouwproces van de eerste Hutting 46 Explorer. Per onderdeel hebben we het proces in kaart gebracht op deze pagina. Benieuwd naar het eindresultaat? Plan een bezichtiging in en kom gerust langs op de jachtwerf voor de beste impressie. 

14 oktober 2023 – Officiële lancering Hutting 46

Een uniek moment: de officiële premiere van het nieuwste Hutting zeiljacht tijdens de open dag. Bekijk hieronder de aftermovie van dit moment!

Augustus 2023

Afgelopen weken is het teak dek dicht gelegd, afgewerkt en wordt van rubberen voegen voorzien. Binnen wordt druk door getimmerd waarbij het interieur bijna compleet is en richting de “af lak” en eindmontage fase gaat.

Zo zijn alle ruimtes vrijwel compleet en zijn de plafonds gemonteerd. Binnen zit het grootste gedeelte van de techniek er in. Buiten zijn de onderdelen die al gemonteerd konden worden vastgezet en is het vooral wachten op het teakdek. Het rvs ligt klaar voor de montage en de romp zit al ik de anti fouling…Nog slechts een paar weken tot de feestelijke introductie van het zeiljacht op 14 oktober tijdens onze Open Dag om 12.00 uur.

Juli 2023

De realisatie van de nieuwe Hutting 46 is in volle gang; de laatste weken zijn ingegaan en iedere dag wordt er weer een element afgerond.

Alle teakhouten onderdelen van het exterieur zijn gemonteerd. De opbouw en kuip zijn in de definitieve topcoat gespoten en momenteel worden er voorbereidingen getroffen om de techniek en tuigage te monteren.

Het interieur is vrijwel volledig ingebouwd. Op dit moment werken we hard aan de technische ruimte en het inbouwen van de twee natte cellen. Ondertussen worden de plafonds en vloeren in onze werkplaats klaargemaakt om ze als finishing touch erin te plaatsen. Stay tuned!

Mei 2023

Nadat het grootste gedeelte van de techniek is geïnstalleerd, zijn de eigenaarshut en badkamer ingetimmerd. Ook is het grootste gedeelte van de rest van het interieur ingetimmerd zoals de zitruimte in de salon, de kombuis en de navigatietafel en wordt er nu had gewerkt aan de laatste delen. De overige interieurdelen en fronten zijn gemaakt en liggen allemaal klaar om ingebouwd te worden.

Ook aan het exterieur verloopt de progressie gestaagd: de opbouw en kuip zijn volledig geplamuurd, gespoten met epoxy primer en met de hand vlak geschuurd en staat het schip nu in de show coat in de kleuren Hutting white en stars and stripes blue. Alle teakhouten onderdelen van de opbouw, potdekken, dek en lijfhouten liggen klaar en zullen komende weken gemonteerd worden.
Momenteel worden de preekstoel en hekstoel gemaakt en gepast en we verwachten komende weken de tuigage te ontvangen.

Om zoveel mogelijk simultaan te werken worden veel onderdelen volledig afgemaakt op de werkvloer, en later ingebouwd. Zo is er genoeg ruimte voor de voorbereidende werkzaamheden zoals het installeren van de isolatie, techniek en elektra, zonder dat we tijd verliezen. Nu de installatie en voorbereidingen klaar zijn, kunnen we de losse onderdelen gaan inbouwen zowel aan het in- als exterieur. Kortom: komende weken zullen er grote visuele stappen gemaakt worden dus houd onze website in te gaten!

February 2023

De laatste voorbereidingen worden getroffen voor het monteren van het interieur. Zo zijn de watertanks, leidingsystemen en hydrauliek afgelopen weken gemonteerd. Alle interieur fronten en meubelstukken zijn in onze meubelmakerij gemaakt en worden momenteel gelakt; klaar om ingebouwd te worden!

Aan het exterieur worden de potdekken en lijfhouten verder afgemaakt en vervolgens gemonteerd evenals alle teakdek stukken.

December 2022

Eerste fundament opbouw en kuip aangelegd

Hiernaast zijn de opbouw, kuip en het dak van de opbouw gelamineerd en zijn er diverse lagen glasvezeldoek aangebracht en zijn de delen geplamuurd. Het dek, potdek, stootlijst en de romp zijn geplamuurd. In de werkplaats worden ondertussen alle teakdek onderdelen voorbereid voor de volgende stappen voor het exterieur!

November 2022

De eerste interieuronderdelen zijn bevestigd

Na het leggen van een solide basis, zijn de eerste interieuronderdelen ingebouwd. Grotendeels zijn deze onderdelen in de werkplaats voorbereid, waarna ze in elkaar gezet en bevestigd worden in het casco. Zo is o.a. het fundament voor de voorhut ingebouwd, de hoofdschotten en alle buizen voor elektra zijn aangelegd. Op dit moment zijn we bezig met het inbouwen van de wanden, de kasten, vloeren en treffen we alle voorbereidingen voor de natte cel.

September 2022

Het aanbrengen van de isolatie: melamine foam

Begin augustus 2022 is de aluminium romp aangekomen in de werkplaats van Hutting Yachts in Makkum. Allereerst is de binnenkant van de romp, het gedeelte onder de vloeren, in een epoxy finish laag gezet ter afwerking en bescherming. Vervolgens is de melamine isolatie aangebracht evenals de houten binnen beplating. Wij zien vooral m.b.t. isolatie veel voordelen. Zo dient de houten binnen beplating ter thermische en akoestische isolatie en wordt zo ook de isolatie perfect afgesloten tegen condens. Ook vormt het een sterk fundament voor de verdere constructie van het interieur. Kortom, voor onze jachtbouwers een essentieel onderdeel van de jachtbouw.

April 2022

Sterk maar lichtgewicht aluminium casco

Begin 2022 is de laatste hand gelegd aan de ontwerpen, waarna de bouw is gestart. Allereerst is het aluminium casco gebouwd. Het casco is zo licht en zo sterk mogelijk gebouwd. Zo zijn er bijvoorbeeld strategisch geplaatste cirkels in de aluminium constructie gemaakt om gewicht te besparen. Na het stralen van de romp en het spuiten van de epoxy primer lagen, is het casco klaargemaakt voor transport naar de jachtwerf in Makkum. Bekijk hieronder de video van de aluminium casco constructie.

November 2021

Een design, volledig naar de eigenaar zijn smaak

Het vernieuwde ontwerp van de Hutting zeiljachten is getekend door Van Oossanen naval Architects. De bouwwijze blijft grotendeels hetzelfde: meer dan semi-custom built. De rompvorm staat vast, de persoonlijke wensen van de klant kunnen zowel beneden als bovendeks doorgevoerd worden.

    Blijf op de hoogte: