Interieur-verbouwing na verkoop gebruikte H40 Pyrrha

Het exterieur was perfect, maar het interieur mocht wat ruimer om de Hutting 40 ‘Pyrrha’ tot hun droomjacht te maken. Zo gezegd, zo gedaan. Het in 1995 gebouwde zeiljacht krijgt een ruime owners-cabin in het voorschip en de kuip wordt verruimd. Om het zeiljacht volledig klaar te maken voor de geplande zeilreizen in Scandinavië, wordt er ook een boegschroef en een elektrische ankerlier ingebouwd.

Ideaal voor de Scandinavische wateren

De Hutting 40 Pyrrha is begin 2021 gekocht door een Duitse echtpaar die met het zeiljacht voornamelijk de Scandinavische wateren willen bevaren. Gezien de relatief smalle romp van de Hutting 40 is het een zeer geschikt zeiljacht voor de veelal smalle havenboxen in Scandinavië. Je zult daarom vaker Hutting zeiljachten in Noord-Europa tegenkomen.

Verplaatsing owners-cabin naar voorschip

Om comfortabel, lange periodes aan boord te verblijven met genoeg leef- en opslagruimte, wordt de owners-cabin verplaatst van bakboord-midden naar centraal in het voorschip van het zeiljacht. Hierdoor is deze kooi vele malen ruimer en is het bed van tweekanten bereikbaar. Hierdoor kan de salon ruimtelijker ingericht worden waarbij er meer opslagmogelijkheden gecreëerd kunnen worden.

Verruiming van de kuip

Net als veel andere zeiljachten, voornamelijk Koopmans-desings, heeft de Hutting 40 Pyrrha een brugdek. Dit is puur voor veiligheid ingebouwd; het dient als een soort dam, wat voorkomt dat er water naar binnen kan bij slecht weer of een ruige zee. Echter, dit brugdek neem wel ruimte in de kuip in en maakt het minder toegankelijk om van de kuip naar binnen te stappen. Om die reden hebben de nieuwe eigenaren ervoor gekozen om het brugdek te laten verwijderen waardoor ook de ‘traveler’ (overloop) wordt verplaats. Uiteraard zal deze verbouwing binnen de CE-veiligheidseisen vallen.

Boegschroef & Elektrische ankerlier

Om het zeilen aan boord aangenaam en gemakkelijk te maken, maar ook geschikter voor single-handed zeiltochten, wordt er een boegschroef en een elektrische ankerlier ingebouwd.

Teakdek onderhoud & jachtservice

Tot slot wordt er regulier onderhoud gepleegd aan het zeiljacht waarbij het teakdek van het exterieur opnieuw in de lak wordt gezet. Zo beginnen de nieuwe eigenaren straks met hun (als) nieuwe’ Hutting 40 aan hun droomreis naar het Noorden!

Meer informatie over onze refit mogelijkheden 

Ook geïnteresseerd in een refit-project? Wij bieden volledige zeiljacht refits en verbouwingen voor elk type zeiljacht. Bekijk hier diverse projecten of neem contact met ons op voor meer informatie.

Klaar voor de verbouwing
Verwijdering huidige situatie
Voor

    Blijf op de hoogte: