Publicatie in: Yacht Bluewasser Edition – Aluminium jachtbouw

” In de totale markt een minderheid, maar voor ‘ blauwasser-Seglern’ de eerste keus: zeiljachten van Aluminium. Terecht? In dit artikel de verschillen, redenen en mogelijkheden van een aluminium zeiljacht.

Tjerk Hutting:  ” ‘Zekerheid’ is het eerste argument  voor een aluminium zeiljacht horen we steeds weer van onze klanten.
Zekerheid dat bij een aanvaring het jacht niet direct zinkt.

Yacht: ” Een van de eerste jachtwerven voor aluminium zeiljachten wereldwijd is Hutting Yachts. Zij bouwen tot op de dag van vandaag jachten met een langkiel en roer met scheg. Zo is het onderwaterschip perfect beschermd tegen aanvaringen.

Tjerk Hutting: ” In de gebruikelijke vaargebieden heb je snel hulp als je problemen hebt met je zeiljacht. Onze klanten wijken hier vaak van af en varen veel in onbekend vaargebied waar geen hulp aanwezig is. Hierbij wil je op je jacht en materiaal vertrouwen kunnen,  en moet je de zekerheid hebben van een sterk en veilig zeiljacht. 

Tjerk Hutting ” Aluminium is onverwoestbaar, het gaat zeker meer dan 100 jaar mee. Om die reden is het erg duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Ik denk dat Hutting Yachts allang heeft aangetoond dat de problemen rondom elektrolyse bij Hutting jachten in ieder geval niet voorkomen.”