Open Dag 13 oktober

Kom eens binnenkijken in onze jachtwerf, ga proef-zitten in de kuip van een Hutting 40, 45 en 50 en laat u inspireren door verschillende informatieve lezingen tijdens de Open Dag van Hutting Yachts. Hoogtepunt: de aanwezigheid van het 
Hutting 54 Expeditie zeiljacht ‘Polaris!’ 

Expeditie zeiljacht polaris

In de jachtwerf kan de Hutting 54 ft ‘Polaris’ bezichtigd worden. Het explorer zeiljacht heeft 12 jaar gezeild rondom Groenland waarbij ze iedere winter het zeiljacht in het ijs hebben laten vastvriezen. De polaris is er speciaal voor gemaakt en de eigenaren zijn zeer ervaren en gespecialiseerd in dit soort ‘extreme’ omstandigheden. Op de website van www.morganscloud.com wordt de Polaris geprezen als ultiem expeditie zeiljacht.

Stap eens aan boord van de Polaris en bekijk het warme thuis van de eigenaren tijdens hun jarenlange verblijf in Groenland. Hoe is het ingedeeld? Wat voor faciliteiten heeft het? Hoe zit het met de extra opslagcapaciteiten? Bekijk het, ervaar het en laat je inspireren!

In samenwerking met de eigenaren zullen wij een informatieve lezing geven over de Polaris. Hierin worden de faciliteiten van het jacht besproken, bevindingen en tips voor het maken van dit soort lange werelreizen en onderwerpen als de daar sterk zichtbare klimaatveranderingen. Bekijk hun interessante reisblog hier. 

Lezingen: van zeilers voor zeilers

Het hoofddoel is om een informatieve en leuke dag te organizeren voor zeilers van zeilers. Om die reden hebben we het volgende lezingsprogramma:

12.15 -12.45

Solo-wereldzeiler Dick Huges

Solo-wereldzeiler en auteur Dick Huges geeft een lezing over zijn overgetelijke ervaringen die hij opgedaan heeft tijdens zijn solo-zeilreizen rondom de wereld. Titel: “Belevenissen met een boodschap tijdens een tien jaar durende soloreis westom rond de wereld”. 

13.30 – 14.00

Tjerk Hutting over Hutting 54 Polaris

Tjerk Hutting, oprichter van Hutting Yachts, geeft namens de eigenaren van de Polaris een presenatie over het jacht zelf (het design, de faciliteiten, de mogelijkheden) en hun 12 jarige reis waarbij ze voornamelijk in Groenland hebben gezeild. Het plan was echter om nog veel langer door te zeilen maar door een grote schade opgelopen door een aanvaring zijn ze nu weer terug bij de werf.

15.00 – 15.30

Martine van de Veen Afvaren van lagerwal

Auteur Martine van de Veen geeft een instructieve lezing over afvaren van lagerwal. Aan de hand van video-beelden geeft zij op een leuke manier veel tips en trics in deze en nog vele andere handelingen.

Martine is de auteur van het zelf-instructieboek ‘Vaardigvaren’ en geeft cursussen en lezingen door heel het land met haar bedrijf Bootmeester. 

Stap aan boord!

De beste impressie van een zeiljacht wordt natuurlijk opgedaan aan boord. In de jachtwerf en in onze haven liggen verschillende Hutting Zeiljachten. Ga eens proef zitten in de kuip, liggen in de kooi en ervaar hoe het voelt om aan het roer te staan van een Hutting jacht 40, 45 en 50!

Hiernaast heeft u alle tijd om onze brokerage jachten te bezichtigen. In verkoop hebben wij momenteel een Hutting 47, een Breehorn 39, Koopmans 54 en een 39 ft Danish Rose Colin Archer.

Alle jachten, behalve de Hutting 47, zijn te bezichtigen tijdens onze open dag. Neem alstublieft contact met ons op voor het plannen van een bezichtiging van de Hutting 47 ‘Penelope’.

Ook voor het bespreken van onze brokerage mogelijkheden voor het verkopen van uw jacht, of voor het plaatsen van een zoekopdracht kunt u contact met ons opnemen, wij benutten graag ons grote netwerk in de zeiljachtenbranche voor uw verkoop of koop.

Breehorn 37 ” Boreas” 
€ 149.000,-

Hutting 47 “Penelope”
€ 325.000,-

Danish Rose 39 (Colin Archer) 
€ 165.000
Koopmans 54 ‘Rock Steady’  
€ 595.000
Hutting 40 ‘Coelacanth’ 
Verkocht
Koopmans 43 ‘Skadi’ 
Verkocht

Suppliers

Tot slot staan de Vries Sails,  Surf ‘n Sail Makkum en RIM (scheeps) Interieuradvies Bureau met hun nieuwste producten tot uw dienst voor al uw vragen en bestellingen.

We kijken er naar uit u te mogen verwelkomen in Makkum tijdens onze Open Dag.

Tot dan!

Hutting Yachts