12 oktober Open Dag 2019

12 oktober Open Dag 2019

Een dag voor zeilers, door zeilers: de open dag van Hutting Yachts. Boordevol interessante lezingen van: Zeezeilers van Marken, Frieda Fennell en Dick Huges, een recordaantal van 10 Hutting zeiljachten in de haven ter bezichtiging. Waaronder het explorer zeiljacht: Hutting 54 ‘Polaris’ en het brokerage zeiljacht: Hutting 45 ‘Maria Angela’.

Hiernaast staan De Vries sails, Lankhorst Taselaar en Holland Nautic voor je klaar met hun nieuwste producten. 

Lees hieronder meer over de Open Dag, het inspirerende aanbod in lezingen en welke zeiljachten er precies bezichtigd kunnen worden.

Lezingsprogramma

12.00 KLAARSTOMEN VOOR ZEILAVONTUUR: HANDIGE TIPS

ZEEZEILSCHOOL: ZEEZEILERS VAN MARKEN

We weten allemaal: plezier in het zeilen begint bij zeilvaardigheid. Een kundige schipper zorgt voor veiligheid, een goede sfeer en uiteindelijk een voldane terugkeer naar de thuishaven.

De zeezeil-instructeurs zullen in hun lezing voor zowel nieuwelingen als ervaren zeilers veel stof ter inspiratie, handige tips en antwoorden op zeilvragen geven.

Voor zowel beginnerstrainingen in zeezeilen, als avontuurlijke zeilreizen en cursussen met zeiljachten kan je terecht bij zeezeilschool ‘Zeezeilers van Marken’. Inspireren en veilig op zee zeilen: de zeezeil-instructeurs dragen bij in dit allesbepalende deel.

13.30 OCEAANZEILEN: 10.000 ZEILMIJLEN EN 10.000 LEVENSLESSEN

DOOR AUTEUR: FRIEDA FENNELL

Wereldreizen, de wereldzeeën bevaren. Onbevreesd en met het blik op oneindig. Naast hard werken alleen maar paradijs? Frieda Fennell neemt je met haar boek ‘Kapitein van mijn Geluk’ mee in een eerlijke beleving van haar oceaan oversteken naar o.a. het Caribisch gebied.

In 2014 beginnen Frieda en haar man Leon op zeilboot Puff aan een reis voor onbepaalde tijd op zee.  Al die tijd heeft ze haar ervaringen bijgehouden, een blog geschreven voor zilt-magazine, en uiteindelijk haar ontwikkelingen als zeilster en mens gebundeld in het boek: “Kapitein van Mijn geluk”. Lees de achterkant hier.

Een boek waar veel wereldzeilers zich in zullen herkennen en die nieuwelingen zal voorbereiden op de wonderen van de Oceaan, zoals: tijdloosheid, het samenleven aan boord en momenten van puur geluk.

4 continenten, meer dan 10.000 zeemijlen maar vooral ook 10.000 levenslessen die ze vol enthousiasme deelt tijdens haar lezing op de Open Dag van Hutting Yachts! Klik hier voor meer informatie.

15.00 Welk type boot past bij jouw zeilplan?

Over boottypes en zeewaardigheid

Wat is wijsheid? Welke boot past bij je zeilreizen en jouw zeilstijl? Iedereen die een boot besluit te kopen of laat bouwen herkent de vele tientallen keuzes die gemaakt moeten worden. Keuzes die ieder voor zich impact hebben op de zeewaardigheid van de boot en daarmee het succes van het zeilen dan wel de zeilreis.

Auteur Dick Huges, solo-wereldzeiler sinds1981, vertelt in zijn lezing over de verschillende soorten zeiljachten en diens eigenschappen.

Hiernaast vertelt hij naast zijn lezing je graag alles over klassiek zeemanschap in het algemeen en astronavigatie in het bijzonder. Met zijn boeken over deze thema’s zoals: Boordboek zelfredzaam zeemanschap, boordboek Solo zeemanschap.

Zeiljachten

In onze haven zullen maar liefst 10 Hutting zeiljachten voor je klaarliggen ter bezichtiging. Waaronder de Hutting 54 explorer zeilljacht ‘Polaris’ die weer in het water ligt na een grote restauratie en refit en zowel de Hutting 49, Hutting 48, Hutting 47 als verschillende Hutting 45 en Hutting 40 ft’s.

Geen enkel Hutting zeiljacht is hetzelfde. Geheel gemaakt naar de wensen en zeilstijl van de klant. Stap aan boord, ontdek de diversiteit en leer van de keuzes die de ervaren Hutting zeilers hebben gemaakt bij de custom-built bouw van hun zeiljacht.  

Aluminium_sailingyacht_Hutting_45_MA_01

Brokerage: Hutting 45 ‘Maria Angela’

Ook ligt de Hutting 45 ‘Maria Angela’ in de haven ter bezichtiging. Vers uit Spanje is het zeiljacht overgevaren om hier verkocht te worden. Een echte cruiser, die zichzelf meerdere keren heeft bewezen als ultiem en uitermate geschikt zeiljacht voor lange zeilreizen rondom de wereld. Zo heeft het zeiljacht meerdere oceaan oversteken volbracht met als hoogtepunten eindbestemmingen als Patagonië en Kaap Hoorn. Voor meer informatie en beeldmateriaal klik hier.

Leveranciers

Neem de tijd voor een goede oriëntatie en uitgebreid advies van onze leveranciers. Zo zijn de zeilmakers van De Vries Sails present met hun nieuwste zeilen. Lankhorst Taselaar met een breed assortiment reddings- en technische hulpmiddelen en Holland Nautic met de nieuwste navigatie apparatuur.

Wees welkom & geniet van echte Friese Oranjekoek

Wederom weer een informatieve en inspirerende invulling van de Open Dag bij Hutting Yachts.

Wees van harte welkom en geniet van echte Friese oranjekoek en een lekkere kop soep in de middag. Aanmelding is niet nodig!

Tot dan!

Hutting Yachts