Refit Truly Classic naar Hybride Zeiljacht

hybride_zeiljacht_accuplan

Refit Truly Classic naar Hybride Zeiljacht

De 56ft Truly Classic Hoek Design ‘Elysium’, wordt bij ons omgebouwd tot hybride zeiljacht. Het her-motoriseren van het zeiljacht gaat samen met een refit aan het exterieur en het interieur. Maar wat zijn de voor- en nadelen van het maken van een hybride zeiljacht en wat is de reden van de eigenaar?

Het is natuurlijk een dure oplossing voor het besparen van een beetje diesel. Ook komt er veel kijken bij een hybride systeem: zo is er een  generator,  accubank en elektromotor nodig in plaats van enkel een dieselmotor. Een ‘complex’ energie managementsysteem die mogelijk lastig te repareren valt, waar ook maar ter wereld je zou kunnen stranden…je wilt natuurlijk je zeil vrijheid niet inleveren.

Echter, voor steeds meer zeilers staan deze nadelen niet meer in verhouding met de voordelen die hybride voortstuwing biedt. Zo is ook de eigenaar van de 56ft Truly Classic  ‘Elysium’, ervan overtuigd dat een hybride voortstuwing een grote waardevermeerdering is van zijn zeiljacht en dat het bovenal het jacht nog beter voorbereidt op het werk- en reisleven dat hij met zijn vrouw voor onbepaalde tijd aan boord wil doorbrengen.

Lees in dit blog alle voordelen van een hybride zeiljacht en bekijk foto’s van de huidige status van de ‘Elysium’.

Neem contact met ons op voor vragen omtrent de refit en hybride zeiljachten.

Klik hier voor meer informatie over de refit 

Klik hier om contact met ons op te nemen.