Hutting 54 ‘Polaris’ na 12 jaar terug op de werf na grote schade

Hutting 54 ‘Polaris’ na 12 jaar terug op de werf na grote schade

De Hutting 54 ‘Polaris’ is na 12 jaar zeilen terug op de werf. Het zeiljacht en haar eigenaren krijgen veel belangstelling door zeilers, pers en reizigers door hun lange en vele zeilreizen op de Arctische wateren.

In april 2018 heeft een Franse vissersboot grote schade veroorzaakt aan de romp.  In een haven in Groenland is tijdens een storm een lijn gebroken waardoor de vissersboot een nacht lang tegen de romp heeft geschuurd. Gelukkig bestaat de romp uit extra dik en hoogwaardig aluminium waardoor de eigenaren de hele zomer nog in Groenland hebben gezeild.

In Oktober is het explorer zeiljacht in Makkum aangekomen en is het team van Hutting yachts aan de herstelwerkzaamheden begonnen. Een grote klus: niet alleen het beschadigde aluminium moet vervangen worden maar ook delen van het interieur.

De Hutting 54 ‘Polaris’ zal in het voorjaar 2019 weer klaar zijn om voor lange tijd de Arctische wateren te bezeilen. Lees meer over hun bijzondere reisavonturen op hun blog: polaris-sail.blogspot.com of over het explorer zeiljacht zelf door hier te klikken.