Blog: Theo en Michelle: zeilen Caribisch Amerika

zeilen caribisch amerika

Blog: Theo en Michelle: zeilen Caribisch Amerika

Beachparty’s, Heineken Regatta’s en vele Happy Hours: een prachtige zeilreis van de Virgin Islands naar Puerto Rico om vervolgens door te zeilen naar de Bermuda eilanden.  Lees hier meer over de zeilervaringen van Theo en Michelle in: Caribisch Amerika.        

Rond de wereld, via Caribisch Amerika, Bermuda, over de Atlantische oceaan naar de Azoren. Momenteel verblijven ze in Portugal; een wat gekke tijd waarbij ze in afwachting zijn wat ze moeten doen. Blijven, of toch echt zorgen dat ze naar Nederland komen nu er nog vluchten gaan…

In de afgelopen jaren op zee hebben ze een blog bijgehouden waarin ze hun zeil-avonturen beschrijven, tips geven en hun ervaringen van zeilroutes delen. In de blogs van Hutting Yachts putten we uit hun ervaringen.

In deze blog:  zeilen in Caribisch Amerika 

Het zeiljacht reisklaar maken op de US Virgin Islands

“ Wij liggen aan een mooring in Caneel Bay, een van de vele prachtige baaien die het eilandje St John omringen.  St John is een van de eilanden die samen de US Virgin Islands vormen. 6 weken geleden zijn we, na een verblijf van bijna een maand in Nederland,  weer teruggekeerd aan boord. Het zeiljacht had die periode doorgebracht op de “hard” (kant) op St Maarten bij Bobbys Marina. Een marina waar we 11-jaar geleden het zeiljacht ook gestald hebben.

Na aankomst kwam voor ons de gebruikelijke procedure weer op gang:

  • Boot op orde brengen, checken en controleren
  • Weer te water laten, rigging nalopen, etc.
  • meegebrachte onderdelen monteren etc
  • Inkopen doen, water bijtanken.

Beach party’s & ‘Happy’ Hours door Heineken zeilregatta in Philipsburg

We hebben nog een paar dagen voor anker gelegen in de grote baai bij Philipsburg. Ook de beachparty op het strand was niet te ontlopen ter ere van de Heineken zeil regatta. Muziek is overal in de Caribbean en het liefst zo hard mogelijk. Dit voor zowel de lokale bevolking als het vele zeil-toerisme. Naast carnaval is de Heineken Regatta waarschijnlijk het grootste feest van het jaar. Ook de lokale middenstand  is volop actief. Naast de verkoop van de gebruikelijke T-shirts zijn er tal van activiteiten.

(Foto’s van @StMaartenHeinekenRegatta

st maarten heineken regatta's

Zeilen van St Maarten naar St Thomas

Na vertrek van St Maarten zijn we in een rustige nachtelijke tocht, slechts omringd door zich ook verplaatsende cruise schepen  gezeild naar het eiland St Thomas, het grootste eiland van de US Virgin Islands. St Thomas heeft een prachtige baai, waar het goed ankeren is. Maar is ook een bekende cruiseschip bestemming. 3 tot 5 schepen per dag. Het mooie oude, Deense centrum is veranderd  in een winkelparadijs met juweliers en drankzaken.  Naast museumbezoek, synagoge bezoek (een van de oudste op het westelijk halfrond), hebben we het eiland verkend per dollar bus wat zeker een aanrader is.

Terug in de tijd op Culebra

Na een weekje zijn we door gezeild naar Culebra,  een van de Spanish Virgins. Erg leuk, terug in de tijd. Zeer rustig eiland zonder het enorm toeristische gedoe dat in de rest van de Caribbean gewoon is. Voor anker kunnen liggen achter het rif met de Caribische zee voor ons…echt genieten.

Puerto Rico met duizend motorboten

Vervolgens door naar Puerto Rico. Daar ruim een week in een enorme Marina gelegen. Transport van en naar de boot met een golfkar service. Erg plezierig in de hitte. Meer dan duizend motorboten waarmede de Puerto Ricanen in het weekend gaan vissen en zich vermaken bij kleine eilandjes voor de kust.

Het eiland zelf is een mengeling van Spaans en Caribisch invloeden, overgoten met een Amerikaans sausje. Het oude Spaanse centrum van San Juan, de hoofdstad, is fraai. Met een enorm fort dat de toegang tot de natuurlijke haven 350 jaar heeft bewaakt. Hier konden de Spaanse schepen die Amerika leeg roofden zich voorbereiden op de oversteek terug naar Europa.

(Photo by alex cobo from Pexels)

Chillen en voorbereiden op de oversteek naar Bermuda!

Het was ons plan om westelijker te gaan, richting de Bahama’s. Zoals wel vaker hebben we besloten het reisplan aan te passen. Dit i.v.m. de diepte, de extra 800 mijl en de ‘chille vibes die het Carib bij ons opwekt. We blijven nog een maandje op en rondom de US Virgins om volop te genieten van dit prachtige gebied. Wat te chillen en ons voor te bereiden op de oversteek naar Bermuda, via welk eiland we naar de Azoren willen varen…

Nieuwsgierig naar het type aluminium zeiljacht waar Theo en Michelle mee de wereld rondzeilen? Klik hier voor meer informatie over de Hutting 45.