Volledige Interieur inbouwen van Koopmans 40

Vanaf de buitenkant lijkt het zeiljacht klaar voor vertrek, maar zodra je binnenstapt zie je het kale aluminium framewerk. Komende maanden gaan we het complete interieur in deze aluminium Koopmans 40 inbouwen, volledig naar wens van de klant. Zo is het eigenaarskoppel in verwachting en zal er een ‘babykooi’ in de kapiteinshut gebouwd worden; precies naar hun eigen ideaal.

Melamine isolatie met Swietenia hout

We beginnen bij het begin en dat is het plaatsen van de isolatie. Zoals bij veel van de Hutting en refit zeiljachten werken we graag met melanine als isolatiemateriaal. Dit lichtgewicht materiaal absorbeert geluid, is zeer aangenaam en bovendien brandvertragend isolatiemateriaal. Het interieur wordt volledig custom-built naar wens van de klant gemaakt. Zo hebben ze voor een klassieke stijl gekozen waardoor het interieur een combinatie krijgt van gelakt Swietenia hout met een wit lattenplafond.

Knusse salon met extra ruime kombuis

Om een stijlvol maar rustig design te creëren wordt de salon symmetrisch opgebouwd. Diverse onderdelen zoals de navigatietafel en de kombuis zijn buiten het zeiljacht gebouwd in onze meubelmakerij. Dit werkt een stuk efficiënter omdat in tussentijd de montage locatie gereed gemaakt kan worden. De meubelonderdelen worden er als kant-en-klare onderdelen, volledig op maat ingebouwd. Zo is het aanrechtblad van de kombuis extra groot gemaakt voor meer ruimte en comfort tijdens het koken en wordt er, gezien de plannen om geruime tijd aan boord te leven, veel extra slimme opbergruimtes ingebouwd.

Dubbele gastenkooi achterschip

Achter de kombuis wordt een ruim gastenverblijf gebouwd. In de vorige indeling was er meer ruimte besteed aan opslag en technische ruimte in plaatst van slaapcomfort, dit wordt in de nieuwe indeling omgedraaid. Aan de stuurboord kant wordt een comfortabele natte cel gebouwd.

Een ruimte kapiteinshut mét babykooi

Nog niet eerder heeft ons team een babykooi gebouwd…een primeur! In de voorhut wordt een ruim tweepersoonsbed gebouwd met aansluitend een ruimte voor de wieg; de babykooi. Naast een wastafelmeubel in de hut worden ook hier veel extra opbergruimten ingebouwd; alles wat je nodig hebt als jong gezin aan boord.

Meer informatie

Ons team is ervaren in het uitvoeren van volledige custom built refits; van verbouwingen tot schadeklussen. Neem contact met ons op om de vele mogelijkheden te bespreken.

    Blijf op de hoogte: