Blog: Zeildromen waarmaken: een droom, een wereldreis een boek

Blog: Zeildromen waarmaken: een droom, een wereldreis een boek

Dromen, ambities en levensdoelen; we kennen ze allemaal. Maar hoe maak je deze dromen tot werkelijkheid? Femke Lobach, auteur van ‘Overal Horizon’, zeilde met haar vriend Gijs rondom de wereld (zijn droom) met de Swan 65 ‘King Legend’ en schreef er een boek over (haar droom). Als Groeimindset coaching en mentale trainer helpt ze je doelen te behalen. In dit blog vind je een voorproefje van haar boek, tijdens de Open Dag van Hutting Yachts geeft ze een lezing over ‘hoe je een droomreis op zee werkelijkheid maakt”en hier vind je haar boek die bij elke boekhandel te bestellen is!

Floortje Dessing over het boek ‘Overal Horizon’:

“een mooi, uniek en persoonlijk verhaal”

Een zeil wereldreis, een droom, een boek

…wat wil je later worden? Als je mij dit op elfjarige leeftijd had gevraagd, dan had ik je direct geantwoord: ‘dierenarts of schrijfster.’ Ik zou bijna zeggen ‘het wonder is geschied’. Dierenarts ben ik niet geworden maar mijn tweede boek ligt in de boekhandel.

Als je mijn vriend Gijs van Liebergen zou vragen op de middelbare school wat hij het liefste zou doen, dan was het zeiler worden. Alleen was dat in die tijd nog geen beroep. In 1999 nam hij een grote sprong in het diepe, verkocht alles en kocht het zeiljacht: Kings Legend. Zo hebben wij onze dromen kunnen verwezenlijken.

Van Europa naar de Caribbean met de Swan 64 ‘King Legend’

En zo belanden wij samen in het jaar 2014. De grote droom van Gijs was om met twee de wereld rond te zeilen. Dus vertrokken we met Kings Legend, een sloop getuigde Swan 65 voor de kenners, van Europa naar de Caribbean. Via het Panamakanaal over de Stille Oceaan naar Australië en van daaruit via Indonesië, Thailand, Myanmar en de Rode Zee weer terug naar Malta. Door de rust, de stilte en de vele momenten alleen aan dek, had ik tijd om te reflecteren op mijn leven en op mijn werk als coach voor sporters en teams.
Zo is tijdens de reis het boek ‘Overal Horizon’ ontstaan.

Onze droom is werkelijkheid geworden!

Ik geef lezingen over het boek en mijn werk gaat over omgaan met tegenslagen, zelf het heft in handen nemen en dromen tot werkelijkheid brengen. Gijs zijn droom is uitgekomen, we hebben 21 jaar lang een prachtige tijd gehad met Kings Legend en enorm veel gezien en avonturen beleefd.

Dromen worden werkelijkheden voor hen die sterk genoeg zijn om erin te geloven. Colin Wilson

Bekijk onze vlogs hieronder en hopelijk tot ziens op de Open Dag van Hutting Yachts!

Vlog Pacific