Open dag Hutting Yachts

Zaterdag 14 oktober 2023 | 11.00 – 17.00 uur | Makkum

Thema: time to explore!

Kom en ontdek ons nieuwste zeiljacht tijdens de officiële introductie van de Hutting 46 op zaterdag 14 oktober. Stap aan boord van de nieuwste Hutting 46, diverse andere Hutting modellen, onze brokerage én het hybride zeiljacht Elysium. Ga in gesprek met de architecten van Van Oossanen over het optimaliseren van zeilprestaties met hydrodynamica en met Wouter Köllman van Northsails over het optimaliseren van de zeilperformance met verschillende trimtechnieken. En laat je omver blazen door de steengoede documentaire over de Ocean race VO65’s, gemaakt en gepresenteerd door de onboard reporter Brend Schuil. Hiernaast vind je de nieuwste technieken van Holland Nautic, de beste zeilen van North Sails, verschillende modellen vouwfietsen van Brompton,  zeilkleding en accessoires van Silerswaar en de nieuwste collectie van Roosenstein & Wolke via PM Mode uit Franeker.

Note: aanmelden is niet nodig; Houd onze website in de gaten voor het programma* of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

*programmatijden kunnen wijzigen i.v.m. het weer

Programma

12.00: feestelijke introductie Hutting 46 + presentatie architect

Een uniek moment: de officiële introductie van het nieuwste Hutting zeiljacht. Stap als een van de eersten aan boord en ontdek de Hutting 46 Explorer. Aansluitend op de feestelijke introductie zullen de naval architecten van Van Oossanen een presentatie geven over het design van het zeiljacht. Waarom welke keuzes gemaakt zijn en hoe slimme optimalisaties met behulp van hydrodynamica zijn toegepast. Lees hier meer over de Hutting 46.

15.00 Optimaliseer je zeilperformance met trimmen

Zeilspecialist Wouter Köllmann van North Sails geeft een interactieve lezing over trimmen. Zeil sneller, efficiënter en bovendien veiliger wanneer je precies weet hoe je de tuigage kunt aanpassen aan de weersomstandigheden. Zijn lezing “ trimmen de basics” is afgestemd op allround cruisers, 40 – 55 ft en bovendien sterk interactief en dus voor elk niveau! Klik hier voor meer informatie.

16:30 On-Board Reporter The Ocean Race Team JAJO

The toughest race in the world”- met snelheden van meer dan 30 knopen racen de carbon zeiljachten naar verschillende landen; onder zeer Spartaanse omstandigheden. Om maximale snelheid te krijgen is namelijk alle comfort weggehaald. De onboard reporter “Brend Schuil” neemt je mee in een selectie van etappes, over de spanning en sensatie, het leven aan boord van de VO65’s Team JAJO en de recente ontmoeting met de orka’s bij Gibraltar.… Tijdens zijn lezing zal hij verschillende delen van de race laten zien, inside info geven en alle vragen hierover beantwoorden. Klik hier voor meer informatie.

Zeiljachten

Hutting zeiljachten & brokerage

In onze jachthaven liggen diverse Hutting zeiljachten voor je klaar waarbij de eigenaren alles kunnen vertellen over de keuzes die zij hebben gemaakt t.a.v. het zeiljacht én van de diverse reizen die ze gemaakt hebben. Ook liggen onze huidige brokerage zeiljachten klaar voor bezichtiging. Bekijk hier ons volledige brokerage overzicht.

HY Zeildag 10-9-22-2243 kopie

Hutting 45 Out Of The Blue

livingstone-1

Hutting 45 Livingstone

brokerage-siga

Hutting 40 Siga Siga

Hybrid zeiljacht 56ft Hoek Design ‘Elysium’

Je zeiljacht hybride maken door de dieselmotor te vervangen voor een elektrische…Is het de toekomst? Stap aan boord van het zeiljacht: 56ft ‘Elysium’, welke sinds juni 2022 de zeeën over gaat als volledig hybride zeiljacht! Wat houdt zo’n project in? Wat zijn de voordelen en hoe gaat het in zijn werk?  Samen met Stok-electric staan we voor je klaar om al je vragen te beantwoorden! Lees hier meer.

Kortom: wederom een dag voor zeilers, door zeilers om inspiratie en kennis uit te wisselen. Uiteraard onder het genot van allerlei lekkers uit de foodtruck van “De Bijkeuken”.

 

Wees welkom bij Hutting Yachts!

    Blijf op de hoogte: