Open Dag & Jubileumviering Hutting Yachts

 16 oktober 2021 | 11.00 – 17.00 uur

In het kader van dromen realiseren, levensmissies volbrengen en van het leven genieten organiseren we 16 oktober 2021 een Open Dag! Naast ons 45-jarig jubileumviering is het doel kennis en inspiratie op te doen en te delen. Stap aan boord van verschillende zeiljachten die overal ter wereld zijn geweest, waaronder onze brokerage. Laat je adviseren door de experts van De Vries Sails en Holland Nautic. Koop boeken bij Watersportmedia en doe kennis en inspiratie op bij de 4 inspirerende lezingen, ontmoet mede-zeilfanaten en ontdek diens reeds vervulde en nieuwe zeildromen… want we weten allemaal: dromen zijn er om gerealiseerd te worden!

Zo hebben we Femke Lobach; zij geeft een lezing over het realiseren van je droom zeilreis, Anneke Sips met kooktips (vis klaarmaken van vangst tot pan) aan boord, Jeroen Nauta over zijn zeilreis naar South Georgia (Antarctica) met zijn Hutting 45 en Tjerk Hutting over de toekomst van Hutting Yachts met 2 nieuwe ontwerpen en zijn visie op Hybride zeiljachten. Dit in combinatie met lekker gebak en een heerlijke lunch uit een corona-proof foodtruck maakt het een informatieve en feestelijke dag voor en door zeilers.

Schermafbeelding 2021-09-13 om 14.38.48

Lezingsprogramma

12.00 – 12.30

Het realiseren van je droomreis – Femke Lobach

Een wereldreis op zee: wat gebeurt er als je uit de waan van de dag stapt? Wat kom je allemaal tegen bij jezelf wanneer je zonder internet, vrienden en familie leeft? Femke Lobach en haar vriend hebben een zeilreis rond de wereld gemaakt.

Tijdens de reis schreef ze een reisblog, wat uitgroeide tot een fan base van meer dan 1500 lezers. Dit resulteerde in het boek: ‘Overal Horizon’ dat 16 september 2020 uit is gekomen en op de open dag van Hutting Yachts te koop zal zijn.

Femke en haar vriend zullen op de open dag vertellen over zowel de technische aspecten als de voorbereiding, de persoonlijke ontwikkelingen tijdens de wereldreis en hoe ga je van droom naar realisatie? Als mental coach in het sport- en bedrijfsleven weet Femke Lobach hier alles van. Gegarandeerd een inspirerende en interactieve lezing.

Floortje Dessing: “Aan boord zijn bij Femke was voor mij een heerlijk rustpunt in al het reizen naar onmogelijke en mooie plekken op aarde. Dit is een mooi, uniek en persoonlijk verhaal.”

hutting-yachts-new-designs

13.30 – 14.00

Tjerk Hutting: een blik op de toekomst van Hutting Yachts: nieuwe ontwerpen & Hybride zeiljachten

Wat begon met het bouwen van houten wedstrijd zeiljachten in 1975, is uitgegroeid tot een waar begrip onder zeilers: Hutting Yachts. Na de succesvolle lijn Hutting-zeiljachten naar een ontwerp van Dick Koopmans, presenteert hij in deze lezing twee nieuwe, aanvullende designs. Geen vervangende designs, want de vraag naar de klassieke Hutting zeiljachten blijft. Een aanvulling op het gebied van snelheidsprestaties enerzijds en een moderne lijn in samenwerking met Hoek Design, waarbij beide designs uitgevoerd kunnen worden als Hybride zeiljacht. Want als iets de toekomst heeft volgens Tjerk, is dat het. Samen met Stok-electric zal hij hier tijdens de presentatie en gedurende de open dag meer informatie over geven.

15.30 -16.00

Koken aan boord: handige tips, recepten en handigheid in vis-fileren!

Anneke Sips zeilde samen met haar vriend in 9 maanden van Mexico naar Australië. “Maar wat eet je dan aan boord?” was een veel voorkomende vraag. Ze schreef een reiskookboek en tijdens de open dag zal ze een Engelstalige presentatie geven met informatie en tips over koken aan boord. Hierbij zal ze onderwerpen aansnijden zoals het bewaren van conversen, het juiste kook-gereedschap én laat ze zien hoe je een van de meest populaire gerechten uit Frans-polynesië maakt: Poisson Cru! Gedurende de gehele open dag is ze aanwezig voor handige tips en kan je haar boek kopen; zeer zeker de moeite waard. Wil je alvast een voorproefje? Lees hier haar blog+recept of koop haar boek hier! 

16.30 -17.00

Solo zeilreis van Rotterdam – South Georgia met Hutting 45

Een 10-maanden solo zeiltocht naar de “Deep South”: Jeroen Nauta zeilde met zijn Hutting 45 ‘Saltash’ van Rotterdam naar Vuurland en South Georgia. Een zeer boeiend en indrukwekkende zeilreis waar hij tijdens de open dag over zal vertellen: van voorbereiden tot de route en het ‘solo-zeilen’.

Stap aan boord van onze Brokerage zeiljachten!

Tijdens de Open Dag liggen er verschillende Koopmans Zeiljachten klaar voor bezichtigingen; zonder vooraf aanmelding. Allen bewezen long-distance zeiljachten. Bekijk hier het overzicht.

Hutting 45 “Maria Angela”
€545.000
Penelope 47 ‘Penelope’
€299.000
Koopmans 48 ‘New World’
€365.000

Wie jarig is, trakteert

Wees welkom in de jachtwerf: daar waar het ruikt naar hout en verse lak. Ook kan je aan boord stappen van verschillende Hutting Zeiljachten waarbij de eigenaren je meer zullen vertellen over de keuzes die destijds gemaakt zijn.

Met heerlijk gebak van de traditionele bakkerij Elsinga heten we je graag welkom. Ook bieden we een heerlijke lunch aan uit ‘de Rollende Bijkeuken’. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Hopelijk tot ziens in Makkum!

 

Team Hutting Yachts

Blijf op de hoogte: