Open Dag & Jubileumviering Hutting Yachts

Wees welkom op onze Open Dag op 16 oktober 2021 van 11.00 – 17.00 in Makkum

Open Dag programma: informatieve lezingen van top auteurs en zeilers: L.H.Wiener, Femke Lobach en Werner Toonk, een blik op de toekomst met het nieuwe Hutting ontwerp en bovenal: veel, heel veel diverse zeiljachten om te bekijken. Wees welkom op zaterdag 16 oktober op de Open Dag van Hutting Yachts!

Hutting Yachts bestond 17 oktober 2020 45 jaar. Helaas hebben we de Open Dag wegens Corona uit moeten stellen.

In het kader van dromen realiseren, levensmissies volbrengen en van het leven genieten hebben we 16 OKTOBER 2021 een Open Dag georganiseerd met het doel kennis en inspiratie op te doen en te delen. Stap aan boord van verschillende zeiljachten die overal ter wereld zijn geweest. Doe kennis en inspiratie op bij de lezingen, ontmoet mede-zeilfanaten en ontdek diens reeds vervulde en nieuwe zeildromen… want we weten allemaal: dromen zijn er om geleefd te worden!

Om die reden wordt ook het nieuwe Hutting ontwerp besproken, ontworpen door Hoek Design, wat mede de toekomstvisie van Hutting Yachts zal bepalen. Dit in combinatie met lekker gebak en een heerlijke lunch uit een corona-proof foodtruck maakt het een informatieve en feestelijke dag voor en door zeilers.

Lezingsprogramma

12.00 – 12.45

In 100 dagen naar Kaapstad zeilen? Werner Toonk

Werner Toonk voldeed deze levensmissie met zijn stalen tweemaster en zeilde daarna door naar Nieuw-Zeeland. Met wisselende opstappers stuurde hij zijn schip langs Kaap de Goede Hoop door de Roaring Forties. Onderweg maakt hij korte tussenstops op de meest afgelegen eilanden ter wereld, zoals Tristan da Cunha en Kerguelen. Zijn boek Karma van staal krijgt lovende recensies en de eerste druk was in no-time uitverkocht. Bij Hutting komt hij vertellen over zijn droomreis, over de hoogtepunten, zijn spannendste momenten en over wat er niet goed ging…

14.00 – 14.45

Het realiseren van je droomreis – Femke Lobach

Een wereldreis op zee: wat gebeurt er als je uit de waan van de dag stapt? Wat kom je allemaal tegen bij jezelf wanneer je zonder internet, vrienden en familie leeft? Femke Lobach en haar vriend hebben een zeilreis rond de wereld gemaakt. Tijdens de reis schreef ze blogs wat uitgroeide tot een fan base van meer dan 1500 lezers. Dit resulteerde in het boek: ‘Overal Horizon’ dat 16 september 2020 uit is gekomen en op de open Hutting Yachts te koop zal zijn.

Femke en haar vriend zullen op de open dag vertellen over zowel de technische aspecten als de voorbereiding, de persoonlijke ontwikkelingen tijdens de wereldreis en hoe ga je van droom naar realisatie? Als mental coach in het sport- en bedrijfsleven weet Femke Lobach hier alles van. Gegarandeerd een inspirerende en interactieve lezing.

Floortje Dessing: “Aan boord zijn bij Femke was voor mij een heerlijk rustpunt in al het reizen naar onmogelijke en mooie plekken op aarde. Dit is een mooi, uniek en persoonlijk verhaal.”

16.00 -16.45

Voordracht ‘Zeeangst’ prozaschrijver: Lodewijk Wiener

Gortdroge Humor, veel Whisky en zeilverhalen: dat is wat bekend en geprezen prozaschrijver Lodewijk Wiener in zijn boek ‘Zeeangst’ heeft gecombineerd. “Een heerlijk zeilboek” is dit nautische logboek waarbij Lodewijk met scheepspoes en vriendin een zeiltocht maakt langs de Engelse zuidkust en het eiland Wight. Een scheepsjournaal waarin er landinwaarts een whiskyglas geledigd wordt bij het graf van Malcom Lowry en een saluut aan Virginia Woolf. Op de open dag van Hutting Yachts zal Lodewijk vertellen over deze zeilreis en zijn haat-liefdeverhouding met de zee: “Enerzijds zee kiezen en opgaan in de natuur, met alle existentiële diepgang van dien, en anderzijds het tarten van de dood”.

Parool: “Zeeangst van L.H. Wiener is een ontzettend leuk boek”

Zeilwereld.nl: “een boek om in te verdrinken”

Stap aan boord!

Meer dan 10 zeiljachten te bekijken: Koopmans en Hutting zeiljachten

Populair Explorer Zeiljacht Hutting 54 Polaris

Na 12 jaar in Groenland gezeild te hebben ligt de Hutting 54 Polaris na een volledige Refit klaar voor nieuw avontuur. Het zeiljacht is voorzien van de nieuwste apparatuur en slimme technieken voor dergelijke avonturen. Door professionals wordt de Polaris gezien als een ultiem Explorer zeiljacht. Nieuwsgierig naar de gemaakte keuzes bij het ontwerpen en bouwen van dit bijzondere zeiljacht?  Stap aan boord tijdens de open dag en ervaar het explorer zeiljacht Polaris!

Koopmans zeiljachten te koop:

Hiernaast liggen er verschillende Koopmans Zeiljachten bij ons in de verkoop. Allen bewezen long-distance zeiljachten. Tijdens de open dag liggen ze klaar om volgens Corona-regelingen bekeken te worden:

Hutting 45 “Maria Angela”
€545.000
Hutting 54 ‘Polaris’
€965.000
Koopmans 48 ‘New World’
€365.000
Koopmans 48 ‘Stormvogel’
€325.000

Voorproefje: Blogs

Open Dag bij Hutting Yachts

Wees welkom in de jachtwerf: daar waar het ruikt naar hout en verse lak en waar 53 zeiljachten gemaakt zijn. Ook kan je aan boord stappen van verschillende Hutting Zeiljachten waarbij de eigenaren je meer zullen vertellen over de keuzes die destijds gemaakt zijn.

Wie jarig is, trakteert

Met heerlijk gebak van de traditionele bakkerij Elsinga heten we je graag welkom. Ook bieden we een heerlijke lunch aan uit de ‘de Rollende Bijkeuken’. Aanmelding vooraf is niet nodig, bij aankomst zullen we je wel vragen om gegevens achter te laten als onderdeel van de corona maatregelen.

Wees welkom en hopelijk tot ziens in Makkum!

 

Team Hutting Yachts

Wees welkom en hopelijk tot 16 oktober !

Hutting Yachts
Blijf op de hoogte: