Ondanks regen, gezellige, leerzame en succesvolle Open Dag

Ondanks regen, gezellige, leerzame en succesvolle Open Dag

Ondanks dat ook de herfst sterk aanwezig was tijdens onze Open Dag mocht dit zeker niet de pret bederven. Met een warme kop soep de interessante lezingen bijwonen die, door de regenval, nu extra uitgebreid werden gemaakt. Daarna, tussen de regenbuien door, zoveel mogelijk Hutting jachten in het water bekijken want “op het water komt het jacht nóg beter tot zijn recht”.

Zo wist auteur Dick Huges zelfs aan zeer ervaren wereldzeilers nog wat gouden zeiltips te geven met zijn lezing over ‘ Gelukkig onderbemand zeilen’. Hoe leg je veilig, snel en gemakkelijk je zeiljacht in de sluis vast als je alleen bent? Tips voor de meest veilige manier van ankeren met een ankergewicht. Zeer interessant! Meer hierover lees je online of in zijn boeken, kijk voor meer informatie op: zelfredzaamzeemanschap.nl/DeSchipper

Ook Hutting zeilers Peter en Jeannette Engelhart wisten menig zeilershart harder te laten kloppen met hun prachtige verhalen en beelden vanaf het water van de Botnische golf in Zweden. Pittoreske haventjes, eindeloze natuur en de prachtige zeer pure cultuur van Zweden.

“ Maar wat doen jullie nu eigenlijk overdag als je zo lang op zee bent?” is een vraag die Hutting 45 zeilers Theo en Michelle de Loos vaak horen na of tijdens hun wereldreizen van jaren achtereen. “ Het gaat vrijwel allemaal vanzelf, zolang je samen maar een goed team vormt” is Theo zijn antwoord hierop. “ Tijdens grote oversteken ben je soms dagenlang op zee. Voor de nacht spreken we tijd-shifts met elkaar af. 4 uur op, 4 uur af , afgesteld op elkaars ritme…sja de één is nou eenmaal meer een ochtendmens dan de ander”. Veel tips en adviezen voor het inslaan van voorraden en bijvoorbeeld het vangen van je eigen, verse vis. “Het kost ons zo’n 1 á 2 dagen om weer te wennen aan het leven aan boord, maar al snel laten we het leven aan wal achter ons, komen we in het ritme en genieten we optimaal.”

De Hutting jachten en onze Brokerage is volop van binnen en buiten bekeken. Dit heeft ertoe geleidt dat de X 214 verkocht is! Zoals eerder genoemd: een gezellige, interessante en succesvolle dag!

Traditiegetrouw sluiten we elke Open Dag af met een borrel en ‘ Hutting Diner’ met vaste klanten: Hutting eigenaren, refit-klanten en ligplaatshouders. Een uitgebreid Italiaans buffet, een grote groep gezellige zeilliefhebbers samengebracht in de werkplaats tussen de werkbanken: dit typeert het Hutting diner en is altijd buitengewoon gezellig. Wij willen iedereen heel hartelijk danken voor hun bijdrage aan de Hutting Yachts Open Dag en voor hun komst.

Graag tot snel in Makkum!