Explorer zeiljacht Hutting 54 ‘Polaris’

De Hutting 54 ‘Polaris’ is na 12 jaar zeilen terug op de werf. Het speciaal ontworpen explorer zeiljacht krijgt veel belangstelling door zeilers, pers en reizigers door de lange en vele zeilreizen op de Arctische wateren.

In april 2017 heeft een Franse vissersboot grote schade veroorzaakt aan de romp.  In een haven in Groenland is tijdens een storm een lijn gebroken waardoor de vissersboot een nacht lang tegen de romp heeft geschuurd. Gelukkig bestaat de romp uit extra dik en hoogwaardig (alustar) aluminium waardoor de eigenaren nog lange tijd in Groenland hebben gezeild.

In Oktober 2018 is het explorer zeiljacht in Makkum aangekomen en is het team van Hutting yachts aan de herstelwerkzaamheden begonnen. Een grote klus: niet alleen het beschadigde aluminium moet vervangen worden maar ook delen van het interieur.

De Hutting 54 ‘Polaris’ zal in het voorjaar 2019 weer klaar zijn om voor lange tijd de Arctische wateren te bezeilen. Lees meer over hun bijzondere reisavonturen op hun blog: polaris-sail.blogspot.com of over het explorer zeiljacht zelf door hier te klikken.

Blijf op de hoogte: