Open dag Hutting Yachts

 15 oktober 2022 | 11.00 – 17.00 uur | Makkum

De jaarlijkse open dag van Hutting Yachts telt dit jaar 2 primeurs: bekijk dé nieuwe Hutting 46, volop in aanbouw, én het hybride zeiljacht 56ft ‘Elysium!  

Stap aan boord van diverse Hutting zeiljachten en ontdek de jachtwerf waar o.a het nieuwste ontwerp Hutting 52- Hoek Design wordt gepresenteerd. Ook vind je hier de nieuwste nautische boeken van Watersportmedia, Dick Huges over zelfredzaamheid op zee en een informatiestand van de Colin Archer Memorial Race. Uiteraard zijn De Vries Sails en Holland Nautic er met de nieuwste materialen en technieken. Ontdek alles over het elektrificeren van je zeiljacht bij de stand van Stok Electric en kom de laatste zeilkleding shoppen bij de kledingstand van Silerswaar.

Doe inspiratie op bij diverse lezingen met de thema’s: zeilreizen rondom de wereld door Luc Overtoom naar zijn bestseller boek Zeven Zeeën, Paul Peeters over het winnen van de CAM-Race in zijn klasse met zijn Hutting 40 en praktische en technische tips om je zeilprestaties te verhogen door zee-zeil kampioen: Harry Amsterdam.

Een dag waar zeilers met een missie inspiratie én waardevolle connecties op doen; wees welkom!

Aanmelden is niet nodig; Houd onze website in de gaten voor het programma of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Programma

De gehele open dag staat in het thema van: optimaliseren! Of het nou de zeilvoering is, het verbruik van het zeiljacht of het optimaliseren van je zeilplezier!

Hutting 46: door naval architect Van Oossanen

 

Het nieuwste design van Hutting Yachts; de Hutting 46. Met een herkenbare Hutting-lijn is de romp geoptimaliseerd voor specifieke snelheid-prestaties door Van Oossanen Naval Architects. Mid-juli 2022 is het aluminium casco op de werf gekomen waarna de werkzaamheden aan het in-en exterieur volop van start zijn gegaan. Wijzelf zowel als de architect zal aanwezig zijn om al je vragen te beantwoorden. Kom langs om dit unieke moment in het proces te bekijken. Klik hier voor meer informatie over de Hutting 46.

Hybrid zeiljacht 56ft Hoek Design ‘Elysium’

Je zeiljacht hybride maken door de dieselmotor te vervangen voor een elektrische: de toekomst! Stap aan boord van het zeiljacht: 56ft ‘Elysium’, welke sinds juni 2022 de zeeën over gaat als volledig hybride zeiljacht! Stok electric heeft samen met het team van Hutting Yachts een volledige custom oplossing opgezet en uitgevoerd. Wat houdt zo’n project in?Wat zijn de voordelen en hoe gaat het in zijn werk? Samen met Stok electric staan we voor je klaar om al je vragen te beantwoorden! Klik hier voor meer informatie over het ombouwen van zeiljachten naar hybrid of full-electric.

Lezingen

12.00 – 13.00

Luc Overtoom – Bestseller: Zeven Zeeën

Luc Overtoom heeft met zijn zeilschip ‘Cardo’ in 2 jaar rond de wereld gezeild met een extra missie: het waarmaken van een zeildroom én een internationaal fundraising project voor het VUmc cancer center Amsterdam. Hij maakte zijn jongensdroom waar door, na het overlijden van zijn vrouw Trudy, om de wereld te zeilen. Zij hadden deze reis samen gepland maar het lot bepaalde anders…

Het boek – Zeven Zeeën, over rouw, veerkracht en avontuur – is eind oktober 2021 uitgegeven en was al snel een ware bestseller! In zijn boek én in zijn lezing vertelt hij over zijn wereldreis aan boord met in totaal 36 verschillende opstappers, maar ook over rouw en hoe je kracht vindt uit het realiseren van je dromen en het avontuur op te zoeken. Nieuwsgierig? Lees hier meer over Luc, zijn reis én het boek. (via de webshop en tijdens de open dag is het boek te koop waarvan het volledige bedrag naar het CCA gaat).

14.00 – 15.00

Paul Peeters – CAMR: zee-zeilrace tussen Nederland en Noorwegen

Na vier keer de CAMR te hebben gezeild met zijn Hutting 40 ‘ Brandaen’, heeft Paul Peeters 16 juli 2022 met zijn crew de 1e plaats in zijn klasse behaald! De Colin Archer Memorial Race is een zee-zeilrace van 400 mijl van Lauwersoog – Larvic (Noorwegen). Tijdens zijn Lezing deelt Paul praktische tips en tricks voor het wedstrijd zee-zeilen en geeft hij antwoord op vragen als: hoe bereid je zo’n zeilrace voor? Waar moet je op letten tijdens de race? En waar moet je op letten bij het vormen van een winnende crew? Kijk voor meer informatie over de CAMR hier.

16.00 – 17.00

Harry Amsterdam – Interactieve lezing: optimaliseren van de zeilvoering

In hetzelfde thema gaan we door: hoe optimaliseer je de zeilprestaties door het juist trimmen van de zeilen en tijdig in te spelen op weersveranderingen? Veelvoudig zeil kampioen “Harry Amsterdam” geeft praktische en handzame tips welke interactief gesteld kunnen worden door het publiek. Bereid je vragen dus voor!

Na zijn jarenlange expertise in de ontwikkeling van zeilen heeft hij diverse titels op zijn naam in de Regenboog wedstrijdklasse en als zee-zeiler. Zijn jarenlange ervaringen bij Races als North Sea Regatta, CAMR en Nederlands- en Europese kampioenschappen, past hij graag toe tijdens lezingen én als zeil-consultant! Mail voor meer informatie naar harry@harryamsterdam.nl

Hutting zeiljachten, brokerage & refit projecten

In onze jachthaven liggen diverse Hutting zeiljachten voor je klaar waarbij de eigenaren alles kunnen vertellen over de keuzes die zij hebben gemaakt t.a.v. het zeiljacht én van de diverse reizen die ze gemaakt hebben. Hiernaast zijn er verschillende refit projecten gaande waar ons team je graag meer over onze werkwijze vertelt.

Kortom: wederom een dag voor zeilers, door zeilers om inspiratie en kennis uit te wisselen. Uiteraard onder het genot van allerlei lekkers uit de foodtruck van “De Bijkeuken”.

 

Wees welkom bij Hutting Yachts!

    Blijf op de hoogte: