Bouwproces 1e Hutting 46 Explorer

Het eerste Hutting zeiljacht met het vernieuwde ontwerp van Van Oossanen Architects is momenteel in aanbouw. Per onderdeel zullen wij het proces in kaart brengen op deze pagina. Heeft u vragen of wilt u meer informatie over onze manier van werken? Neem dan gerust contact met ons op.

Houd deze pagina bij voor de laatste updates of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

December 2022

Eerste fundament opbouw en kuip aangelegd

Hiernaast zijn de opbouw, kuip en het dak van de opbouw gelamineerd en zijn er diverse lagen glasvezeldoek aangebracht en zijn de delen geplamuurd. Het dek, potdek, stootlijst en de romp zijn geplamuurd. In de werkplaats worden ondertussen alle teakdek onderdelen voorbereid voor de volgende stappen voor het exterieur!

November 2022

De eerste interieuronderdelen zijn bevestigd

Na het leggen van een solide basis, zijn de eerste interieuronderdelen ingebouwd. Grotendeels zijn deze onderdelen in de werkplaats voorbereid, waarna ze in elkaar gezet en bevestigd worden in het casco. Zo is o.a. het fundament voor de voorhut ingebouwd, de hoofdschotten en alle buizen voor elektra zijn aangelegd. Op dit moment zijn we bezig met het inbouwen van de wanden, de kasten, vloeren en treffen we alle voorbereidingen voor de natte cel.

September 2022

Het aanbrengen van de isolatie: melamine foam

Begin augustus 2022 is de aluminium romp aangekomen in de werkplaats van Hutting Yachts in Makkum. Allereerst is de binnenkant van de romp, het gedeelte onder de vloeren, in een epoxy finish laag gezet ter afwerking en bescherming. Vervolgens is de melamine isolatie aangebracht evenals de houten binnen beplating. Wij zien vooral m.b.t. isolatie veel voordelen. Zo dient de houten binnen beplating ter thermische en akoestische isolatie en wordt zo ook de isolatie perfect afgesloten tegen condens. Ook vormt het een sterk fundament voor de verdere constructie van het interieur. Kortom, voor onze jachtbouwers een essentieel onderdeel van de jachtbouw.

April 2022

Sterk maar lichtgewicht aluminium casco

Begin 2022 is de laatste hand gelegd aan de ontwerpen, waarna de bouw is gestart. Allereerst is het aluminium casco gebouwd. Het casco is zo licht en zo sterk mogelijk gebouwd. Zo zijn er bijvoorbeeld strategisch geplaatste cirkels in de aluminium constructie gemaakt om gewicht te besparen. Na het stralen van de romp en het spuiten van de epoxy primer lagen, is het casco klaargemaakt voor transport naar de jachtwerf in Makkum. Bekijk hieronder de video van de aluminium casco constructie.

November 2021

Een design, volledig naar de eigenaar zijn smaak

Het vernieuwde ontwerp van de Hutting zeiljachten is getekend door Van Oossanen naval Architects. De bouwwijze blijft grotendeels hetzelfde: meer dan semi-custom built. De rompvorm staat vast, de persoonlijke wensen van de klant kunnen zowel beneden als bovendeks doorgevoerd worden.

    Blijf op de hoogte: