7 oktober Open Dag: Lezingen, zeiljachten zowel nieuwbouw, Hutting en te koop!

 U bent van harte welkom!Op zaterdag 7 oktober worden er informatieve lezingen gehouden, kunnen er brokerage jachten bezichtigd worden evenals verschillende typen Hutting jachten en een nieuwbouw project op onze werf in Makkum.

 

Het programma ziet er als volgt uit:

  •  12.00 Solo-zeil expert en bekend auteur Dick Huges geeft een presentatie over ‘ Gelukkig onderbemand zeilen’ alles over veilig en plezierig solo-zeilen met onderwerpen variërend van de boot keuze, navigatie technieken tot solo tips en het fysieke en psychologische aspect van solo-zeilen. Een zeer volledige en leerzame lezing naar zijn boek: “Boordboek Solo Zeemanschap; voor veilig onderbemand zeilen.

 

  • 13.30 Hutting 40 zeilers Peter en Jeannette Engelhart geven met hun lezing inzicht, tips en adviezen over het zeilen langs de Oostkust van zweden: de Baltische zee en de Botnische Golf.

 

  • 15.00 Hutting 45 zeiler Theo de Loos, die zeilmijlen van Indonesië tot de Pacific en de Caribic onder de kiel heeft, geeft tips en adviezen over het leven aan boord tijdens lange zeiltochten. Wat doe je eigenlijk overdag als de koers gezet is en het jacht vaart? Wat komt er dagelijks bij kijken en hoe zet je een comfortabel huishouden op zee op?

 

In de jachtwerf is de bouw van een aluminium 48 ft one-off Explorer jacht te zien evenals diverse refit klussen. Naast diverse typen Hutting jachten, variërend van 40, 45 en 50 ft, is ook de brokerage vrij te bezichtigen. Het aanbod van gebruikte jachten houdt momenteel het volgende in: een Hutting 40 ft, Hutting 45 ft, Koopmans 54 en een X-Yacht type 412. Bekijk hier de brokerage.

Tijdens de Open Dag zijn lunch mogelijkheden aanwezig evenals koffie, thee en traditionele Friese Oranjekoek. Kortom, genoeg redenen voor een interessante en plezierige dag voor zeilliefhebbers.

 

Graag tot ziens in Makkum!